Sijoitukset

Perhekotimme toimintaperiaatteena on tarjota turvallinen ja tasapainoinen perhe-elämä 0-18 -vuotiaille huostaanotetuille tai avohuollon tukitoimin sijoitetuille lapsille ja nuorille. Siikasaaren yksikössä on tilaa kuudelle, Halkokarin yksikkö mahdollistaa paikat kahdelle lapselle/nuorelle.

Tukiviikonloppusijoitukset

Perhekotimme tarjoaa tukiviikonloppupalvelua, jonka tavoitteena on esimerkiksi vahvistaa lapsen / nuoren arkirutiineja, tarjota ohjausta vapaa-ajantoimintaan tai antaa vanhemmille mahdollisuus omaan aikaan ja lepäämiseen.

Jälkihuolto

Jälkihuollon tarkoituksena on ohjata nuorta vastuulliseksi ja itsestään huolehtivaksi aikuiseksi. Siikasaaren pihapiirissä on yksiö, joka on ollut perhekodin nuorten käytössä itsenäistymistä ja jälkihuoltoa suunniteltaessa. Perhekotimme tarjoaa jälkihuoltoa 18 -vuotta täyttäneille nuorille, jotka asuvat omassa asunnossaan Oulun alueella.

Valvotut tapaamiset

Palvelu mahdollistaa lapsen ja hänestä erossa asuvan vanhemman turvallisen tapaamisen. Perhekotimme järjestää valvottuja tapaamisia molemmissa yksiköissä sekä Oulun Raksilassa hyvien kulkuyhteyksien varrella sijaitsevassa kerrostaloasunnossa. Tapaamisilla on mahdollista harrastaa ja ulkoilla; olla nuotiolla, uida, pelata yms. Tapaamisilla on välipalaa tarjolla